Shanghai-Nantong nyári tábor

2023.07.09-19-ig

A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium meghívást kapott Jiangsu tartomány Külügyi Hivatalától kínai nyári tábori programra. A 18 középiskolás diák 2023. június 9-én Mészáros Erika tanárnő és Jónás János tanár úr kíséretében nagy izgalommal utazott Shanghaiba.

1.kep

A diákok programjában kiemelkedő helyet kapott Jiangsu tartomány történelmének megismerése, ezért látogatást tettek a Zhangjian múzeumba, a Blue Calico Múzeumba és Nantong város Hagyományos Kínai Orvoslás Kulturális Múzeumába.

2.kep

3.kep

A középiskolás diákok számára a Jiangsu Tartományi Oktatási Hivatal bemutatta a Nanjingi egyetem képzéseit, a Nanjingi Tanárképző Egyetemhez kapcsolódó középiskolában hasonló korú diákokkal találkozhattak a tábor résztvevői.

 4.kep

A hivatalos programok között sor került Nanjing város nevezetességeinek megismerésére.

A csoport tagjai látogatást tettek Suzhou városba is, ahol találkozhattak a Suzhou No.1 Középiskola diákjaival. A napi programot a helyi középiskola diákjai által kísért egyéni városnézés zárta. A suzhoui állomás második napján a csoport ellátogatott a Suzhou múzeumba, valamint a város leghíresebb kertjébe, a Szerény Hivatalnok Kertjébe.

 5.kep

A tábor negyedik helyszíne Shanghai város volt, a program a helyi nevezetességek megismerésén túl a Shanghai városban található Qisehua iskola meglátogatását is tartalmazta. Az eseményen Magyarország sanghaji főkonzulja, Bolla Szilárd úr is részt vett.

Élményekkel, új barátságokkal gazdagodva tértek haza a tíz napos táborból.

 6.kep