Konfuciusz Tanterem nyári tábor

2023.07.11-21-ig

2023. július 11-én 12 középiskolás diák útnak indult Pekingbe, hogy részt vegyen a Konfuciusz Tanterem tíz napos nyári táborában.

A megnyitó ünnepség után azonnal kezdetét vette a kínai nyelv tanulása, ami napi négy kínai nyelv órát jelentett, valamint a kínai kultúra megismerését célzó kalligráfia, papírkivágás, és a kínai festést bemutató foglalkozások, valamint kung-fu óra.

 1 megnyito

 2 kungfu

A tábor fő támogatója a Bank of China magyarországi központja volt, ezért a diákok látogatást tehettek a bank pekingi központjában, ami lenyűgözte a tábor résztvevőit.

 3 bank

Az Oktatási Minisztérium Kínai és Idegennyelvi Csere és Együttműködési Központjában (Hanban), három diákunk ünnepélyes keretek közt átvehette a Fővárosi Tanárképző Egyetem 2023/24-es tanévben induló képzésére az ösztöndíjat.

 4 osztondij

A nyelvtanuló órákon kívül a tábor résztvevői megnézték Peking nevezetességeit, a Tianan Men teret, a Tiltott Várost, a Pekingi Nemzeti Stadiont, ellátogattak a Nyári Palotába.

 5 nemzeti stadion

 6 nyari palota

Teljesült a nagy álom is, kirándultak a Nagy Falhoz.

 7 nagy fal

A tábori program része volt Henan tartomány Luo Yang városa mellett található Longmen barlangok, valamint a Shao Lin Tempom meglátogatása.

 8 longmen

 9 shaolin templom

A Konfuciusz Tanterem nyári tábora kínai nyelvű záróvizsgával ért véget.

 10 zarounnepseg

A csoportot Szénási Andrea és Wang Yue tanárnők kísérték.